Projecten

Industriedroger

De droogtunnel van Strocon is gemaakt voor het drogen van pluimveemest, digestaat, houtsnippers, groenten en vele andere vormen van (rest)stromen. Met 2, 4 of 6 lagen en lengtes tot 50 meter is er een grote droogcapaciteit te behalen. De lagen zijn voorzien van RVS geperforeerde platen die aan een industriële ketting zijn gekoppeld. Deze ketting wordt aangedreven door motoren met een planetaire tandwieloverbrenging. Voor de verschillende producten zijn er diverse opdoseersystemen beschikbaar. 

De mest uit de stal wordt op de bovenste laag verdeeld via een opvoerband. Aan het einde van iedere laag valt de mest door een gedwongen kanteling van de platen op een lager niveau. De stallucht of opgewarmde buitenlucht wordt met behulp van hogedruk ventilatoren door de geperforeerde platen met mest geforceerd. Na de onderste laag wordt de droge mest via vijzels afgevoerd. Stof onder het systeem wordt automatisch door middel van een schraper samen met het gedroogde product afgevoerd.

Het unieke indoseersysteem van Strocon maakt het mogelijk vloeibare producten te drogen. Een deel van het gedroogde product wordt teruggebracht op de platen. Het indoseerstysteem zorgt voor het inbrengen van de vloeistof in dit product. De vloeistof zal door het gedroogde product worden opgenomen. 

Strocon kan voor elk project de juiste droogtunnel leveren. Er kan hierbij worden gekozen uit een machine met 2, 4 of 6 drooglagen. De lengte van de machine is per 2 meter uit te breiden.